Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/netambulancia.hu/lib/access/opLogin.php on line 540

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/netambulancia.hu/lib/access/opLogin.php on line 541

Kiskorúakkal végeznek alkoholos kutatásokat

2010. 06. 16 14:30 forrás: MTI

A Münsteri Egyetem kutatói 14 és 16 év közötti fiatalokat keresnek, hogy tudományos kutatási célokra alkoholt itassanak velük.

A pszichológusok arra keresik a választ, hogyan lehet megtanítani a fiataloknak az alkohollal való helyes bánásmódot.

A kutatást egyfajta megelőző programnak szánják a tudósok, akik biztosították a közvéleményt arról, hogy a fiúk és lányok csupán csekély mértékű alkoholt fognak fogyasztani.

Az új eljárást a szenvedélybetegségeket kutató Johannes Lindenmeyer dolgozta ki. Az elgondolás hátterében az áll, hogy a fiatalok alkoholfogyasztási szokásai jelentősen megváltoztak és megnövekedett az ájulásig folytatott vedelések száma.

"A veszélytelen alkoholfogyasztást is tanulni kell: ezt szolgálja ez a kutatás"
- jelentette ki Lindenmeyer.

A szakemberek konkrét célja az, hogy korrigálják a fiataloknak az alkohol feltételezett pozitív hatásaihoz kötődő valótlan elvárásait. A vizsgálat során mérik a résztvevők véralkoholszintjét, koncentrációs képességeit és regisztrálják az alkohol várt és valós hatásait.

Címkék: kiskorú, alkohol, kutatás
Teljes verzió..