Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/netambulancia.hu/lib/access/opLogin.php on line 540

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/netambulancia.hu/lib/access/opLogin.php on line 541
A leszokásban segíthet az orvos is - Életmód

A leszokásban segíthet az orvos is

forrás: Medipress
A leszokásban segíthet az orvos is

Az orvosi segítség és tanácsadás akár duplájára is növelheti a leszokás esélyét. Az Egyesült Államok különböző egészségügyi szervezetei épp ezért nemrég új közös programot indítottak, amivel remélik, segíteni tudnak majd a dohányosok leszokni vágyó közel 70 százalékának. Az Egyesült Államok Betegségfelügyeleti és Megelőzési Központja (CDC) öt nagyobb országos egészségügyi csoporttal együtt indította a 'Beszélj az Orvosoddal' elnevezésű kampányt, ami segíthet arra ösztönözni a dohányosokat, hogy a leszokáshoz kezelőorvosuk segítségét kérjék. A kampány ugyanakkor az orvosokat is arra buzdítja, hogy kérdezzék meg betegeiket, van-e szükségük segítségre a leszokáshoz.

"Már néhány perces tanácsadással is akár a duplájára nőhet a sikeres leszokás esélye" - vélekedett Dr. Regina Benjamin tiszti főorvos. "Orvosként tudom, hogy a szakorvosoknak és az egészségügyi dolgozóknak milyen fontos szerepük van a dohányosok leszokásra való ösztönzésében."


A 'Beszélj az Orvosoddal' kampány május 27-es és június 2-a között a 'Tippek Ex-dohányosoktól' elnevezésű kampánnyal együttműködve szervezi programjait. A két kampány reklámjai ebben az időszakban, az országos televízióban és online is együtt jelennek meg. "A dohányosok körében végzett felmérések alapján úgy tűnik, hogy az ilyen hatásos, az érzelmekre ható kampányok segíthetnek a leszokás motiválásában" - mondta Dr. Tom Frieden, a CDC igazgatója. "Hiszünk benne, hogy a 'Beszélj az Orvosokkal' kampány segíthet kiterjeszteni és megerősíteni a 'Tippek Ex-dohányosoktól' program által elért eredményeket és még tovább ösztönözheti a dohányosokat. Reményeink szerint az orvosok hatékony tanácsadást és gyógyszeres kezelést nyújtanak majd minden olyan betegnek, akinél látnak esélyt a leszokásra."


Ennek elérésére a mostani kampány során az orvosok is részletes felvilágosítást kapnak majd a leszokást segítő módszerekről és tanfolyamokon is részt vehetnek. "Gyakorló orvosként én is sok betegnek segítettem a leszokásban, és sok olyan, rettenetes állapotban lévő pácienst is kezeltem, akiknek nem sikerült időben megszabadulniuk káros szenvedélyüktől" - mondta el Dr. Tim McAfee, a CDC dohányzással foglalkozó intézetének igazgatója. "Kampányaink üzenete egyszerű: szokj le, most azonnal. Vagy inkább ne is szokj rá. A vizsgálatok szerint ugyanis annál jobb, minél előbb le tud szokni valaki. Ezen kívül a várható élettartam meghosszabbítására sincs jobb módszer jelenleg a leszokásnál."


A dohányzás évente 440 000 amerikai életét követeli. Jelenleg mintegy 43 millió aktív dohányos él az Egyesült Államokban.

Címkék: dohányzás, orvos, leszokás, tanácsadás
Teljes verzió..