Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/netambulancia.hu/lib/access/opLogin.php on line 540

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/netambulancia.hu/lib/access/opLogin.php on line 541
Vannak akik a romantikus filmekre alapozzák kapcsolatukat - Párkapcsolat

Vannak akik a romantikus filmekre alapozzák kapcsolatukat

forrás: Medipress
Vannak akik a romantikus filmekre alapozzák kapcsolatukat

Egy friss kutatás szerint bár az emberek többsége nem a romantikus filmekre alapozza a párkapcsolati elvárásait, vannak olyanok, akik mégis így tesznek. A romantikus vígjátékok a kutatók szerint általánosságban nem járnak azzal az eredménnyel, hogy a fiatal felnőttekben megtekintésük következtében irreális elvárások alakulnának ki a párkapcsolatokról.

A Communication Monographs internetes számában megjelent kutatás során 335 tizennyolc és huszonhat év közötti főiskolást vizsgáltak, és az eredmények azt mutatták, hogy a romantikus filmek nézése általában nem áll szoros összefüggésben az olyan romantikus ideálokkal, mint a szerelem első látásra, vagy a lelki társ megtalálása.


„Az eredmények ellentmondanak annak az elterjedt elképzelésnek, hogy a romantikus vígjátékok nézése az irreális elvárások jelentős forrása a fiatalok körében" - számolt be a kaliforniai Chapman Egyetem kutatásának vezetője, Veronica Hefner. A kutatók ugyanakkor azt is kimutatták, hogy azok a fiatal felnőttek, akik saját bevallásuk szerint azért néztek romantikus vígjátékokat, hogy tanuljanak a párkapcsolatokról, valamivel nagyobb valószínűséggel hittek a romantikus ideálokban, különösen a partner eszményítésében. Más szóval abban hisznek, hogy a partnernek tökéletesnek kell lennie, és teljes mértékben megértő, elfogadó és szeretetteljes lesz a kapcsolatban.


„Úgy tűnik, nem az számít, mit nézünk, hanem az, miért nézzük" - összegezte az eredményeket Hefner.

Címkék: romantikus film, párkapcsolat, illúzió, szerelem
Teljes verzió..