Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/netambulancia.hu/lib/access/opLogin.php on line 540

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/netambulancia.hu/lib/access/opLogin.php on line 541

Mitől vonzók a rosszfiúk?

2012. 03. 14 11:00 forrás: Medipress
Mitől vonzók a rosszfiúk?

Közhelyszámba megy, de már tudományosan is bebizonyosodott: a nők egy részének imponálnak a rosszfiúk. A minap a híres jogvédő, Arsalan Iftikhar fejezte ki megdöbbenését az amerikai NPR rádióadón azzal kapcsolatban, hogy Rihanna annak ellenére szereti még mindig Chris Brownt, hogy a férfi alaposan elverte őt. Kevin D. Williamson szerint az énekesnőn már csak azért sem lehet segíteni, mert vonzalma a génjeibe van írva.

A szakember blogjában olyan, a témában íródott művekből idéz, mint Peter Jonason A sötét hármas (Dark Triad) című munkája. A „sötét hármas" kombinálja a nárcizmus önimádatát, a pszichopaták impulzív, izgalomkereső, érzéketlen viselkedését és a machiavellizmus csaló természetét. Hiába nem túl vonzó tulajdonságok, sok nő számára még ma is ezek testesítik meg a „férfiasságot", és az erősebb nem ilyen képviselőiről hiszik, hogy általuk egészséges gyermekeknek adhatnak életet.

Peter Jonason szerint a típus egyik legjellemzőbb képviselője James Bond: a megkérdőjelezhető személyiségű nőcsábász. „Rendkívül extrovertált jellem, aki szereti az új kihívásokat - például embert ölni és mindig más nőt megszerezni." - magyarázta a kutató a New Scientist című folyóiratnak.

Az Új-mexikói Állami Egyetemen dolgozó szakember legújabb kutatásába kétszáz egyetemi hallgatót vont be. Kikérdezte őket a szexualitáshoz való hozzáállásukról és nemi életükről, például azzal kapcsolatban, hogy hány partnerük volt eddig, és mennyire vannak benne futó kalandokban. Úgy tapasztalta, hogy az erőszakosabbnak mutatkozó férfiakra jellemzőbbek a rövid távú kapcsolatok, és több barátnőt fogyasztottak már el életük során.

Egy másik kutatás során David Schmitt, a Bradley Egyetem professzora 35 ezer embert vizsgált ki a témában. Ő is úgy látta, hogy hiába tartják a nők a felsorolt tulajdonságokat taszítónak, mégis az ezekkel rendelkezőknek lesz a legtöbb partnerük.

Dr. Gayle Brewer evolúciós pszichológus azonban sietett megnyugtatni a szelídebb férfiakat: számukra sincs veszve miden remény. Igaz ugyanis, hogy rövid távon sok nőt vonzanak a túlzottan maszkulin férfiak, családot a többség mégis a gondoskodó típussal tervez alapítani.

Címkék: szexualitás, rosszfiú, vonzódás, kapcsolat
Teljes verzió..