Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/netambulancia.hu/lib/access/opLogin.php on line 540

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/netambulancia.hu/lib/access/opLogin.php on line 541

Csokoládé fantáziák

2010. 12. 10 11:00 forrás:
Csokoládé fantáziák

A csokoládéjáról híres Belgiumban a leghíresebb csokoládét Brugesben készítik, ahol nem kevesebb, mint 25 csokoládégyár működik. De még közülük is kitűnik Dominique Persoone-é, aki nemcsak a szívét, hanem a fantáziáját is beleadja a mesterségébe.

A legnépszerűbb készítménye a felszippantható csokoládépor, amely intenzív aromaként éri a szaglószervet és egy könnyű kis ízt is hagy a szájban. A szippantáshoz feltalált egy szerkezetet is és a csokoládéport, stílusosan a régi burnótos szelencékhez hasonló kis dobozokban tartja. Eredetileg desszertnek szánta a Rolling Stones egyik születésnapi bulijára, de állandó sikere lett vele. Persoone Párizsban a szakácsságot tanulta ki, de hazájában inkább áttért az édességgyártásra azzal a feltett szándékkal, hogy mindent, amit tanult a konyhaművészetről, hasznosít ebben is.

The Chocolate Line nevű boltjában spárgával, mentával, vodkával, szakéval, Coca Colával ízesített bonbonok várnak a vevőkre, de kapható nála csokoládé ajak, csokoládé festmény, meg a szippantó készülék is, amelyet azzal ajánl, hogy a csokoládé felszippantása sokkal kellemesebb, mint a burnóté, mert ez utóbbival ellentétben az édesség nem csíp és nem kell tüsszenteni tőle.
(A kokainról nem is beszélve...)

Az egész világból érkeznek hozzá különleges megrendelések, amelyek közül sok az abszurdot (csokoládéfelhő héliumba injekciózva), néha a legálisat súrolja.

Szív alakú csokoládébonbonokba tett, például, olyan hormont, amely a Prosachoz hasonló hatást fejt ki. Ez kezdetben nem működött, mert a csokoládé blokkolta a hormon hatását. Sok keresgélés után azonban talált egy olyan kínai borsot, amelyet csak nagyon kis mennyiségben lehet használni, annyira erős, viszont a blokkolást megszüntette. Gyártását azonban nem engedélyezték. Sajnálja, mert mint mondja „fantasztikus hatása volt, nagyon boldoggá tette az embert".

Persoone újabban tudomást szerzett arról, hogy Amazóniában létezik egy kakaófajta, amelyet természetes Viagraként használnak. Most ezt tanulmányozza.

Címkék: csokoládé, csokoládépor, fantázia
Teljes verzió..