Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/netambulancia.hu/lib/access/opLogin.php on line 540

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/netambulancia.hu/lib/access/opLogin.php on line 541
Károsult pajzsmirigyműködés a terhesség alatti dohányzástól - Terhesség

Károsult pajzsmirigyműködés a terhesség alatti dohányzástól

Az anya és a gyerek pajzsmirigyműködését is károsítja, ha a kismama várandósan dohányzik - állapították meg brit kutatók.

Korábbi tanulmányok szerint az anya terhesség alatti dohányzása következtében nagyobb a kockázata, hogy kisebb súllyal jön világra az újszülött, hirtelen csecsemőhalál éri vagy szívproblémái lesznek. Bijay Vaidya és munkatársai kutatásukban úgy találták, hogy a dohányzás az anya és a baba pajzsmirigyműködését is kedvezőtlenül befolyásolja.
A vizsgálat során az újszülötteknél a köldökzsinórból vettek vért, az anyáknál pedig a terhesség első, illetve harmadik harmadában. A kutatók megállapították, hogy mindkét terhességi szakaszban kiegyensúlyozatlanná vált a pajzsmirigy működése, holott az a terhesség fenntartása, a koraszülés elkerülése szempontjából is fontos tényező.

Teljes verzió..